IFS

Internal Family Systems (IFS) Therapy Model zoals ontwikkeld door Richard C. Schwartz

Bij onze coaching, counseling, supervisie of begeleide zelfreflectie maken wij graag gebruik van het Internal Family Systems Model, zoals ontwikkeld door Richard C. Schwartz. Deze door hem ontwikkelde methode heeft inmiddels in de Verenigde Staten een volwaardige NREPP status. Dat betekent dat er voldoende wetenschappelijk onderbouwd materiaal is voor de werkzaamheid en het nut van de methode. Zie verder https://selfleadership.org/

De aanpak kenmerkt zich door een grote mate van vertrouwen in de eigen kwaliteiten van onze cliënt, die door omstandigheden tijdelijk niet goed aangesproken kunnen worden. De rol van coach zien we als die van iemand die behulpzaam is om je weer in contact met je eigen kracht ( in de terminologie van het model ‘Zelf’ genoemd ) te brengen om vervolgens jouw Zelf te assisteren in het stapsgewijs steeds meer leiding te nemen over je innerlijk systeem.

Voor meer theorie over het Internal Family Systems Model (IFS) lees je verder het pdf-bestand dat je hieronder kunt downloaden.