Fred van Welsem

Fred studeerde rechten in Rotterdam en psychotherapie in Heidelberg.

Als mediator en echtscheidingsbemiddelaar ziet hij het als zijn belangrijkste taak om het gesprek van betrokkenen te helpen transformeren van negatief en afbrekend naar positief en opbouwend.

Sinds 1994 is hij actief betrokken bij de introductie van mediation in Nederland. Hij volgde opleidingen in de Verenigde Staten en in Nederland.
In 1996 verhuisde hij naar Deventer en sinds 2003 houdt hij zich full-time bezig met mediation, echtscheidingsbemiddelingen conflictmanagement.

Fred was bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Mediation-Advocaten en voorzitter van de Vereniging van Mediators in de Gezondheidszorg. Hij publiceerde over mediation in tijdschriften en in het juridisch jaarboek “Recht voor de ondernemer ”. Van 2001 tot 2007 was hij als mediator in bestuurszaken verbonden aan de rechtbank Zwolle.

Fred zat en zit in vele andere besturen, zoals van het Etty Hillesum Centrum, het theosofisch genootschap, de vrijmetselarij. Daarnaast is hij meditatie en t’ai chi ch’uan beoefenaar en een verwoed zeiler. Hij is voorzitter van het Shambhala Nederland.

Van 2007 tot 2009 was Fred met sabbatical.

 

Maak kennis met Fred van Welsem op Youtube